Terug naar home  
header_weblog.jpg
de-som-spreuk.gif
Klein bijpraten Onderzoeksjaar 2017

Onderzoeksjaar

Dit jaar heb ik drie onderzoeken lopen:

1.Sport,

Samen met Dr. Jo de Ruiter (Faculteit de gedrags- en bewegingswetenschappen afdeling fysiologie) van de Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling bewegingswetenschappen, kijk ik of het mogelijk is om via ‘tappen’ het centrale zenuwstelsel een extra impuls te geven. Tappen is een uit Amerika afkomstige methode waarbij kennis uit de psychologie en de traditionele Chinese geneeskunde worden gecombineerd. Wie meer uitleg wil kan mij hierover benaderen. Een belangrijke voorwaarde bij het laten werken van tappen, is ontspannen zijn.

2 Mental Strength.

Het tweede onderzoek is een Exchange project met als titel  “Mental Strength: How to deal with the unexpected during an operational activity”. Op de aanvraag is positief gereageerd vanuit EoE ( Exchange of Experts)

3 Fysieke aspect bij besluitvorming.

Mijn derde onderzoeksvraag heb ik inmiddels ingediend en gaat over ‘het fysieke aspect bij besluitvorming onder druk’. Voor de verandering onderzoek ik dit niet bij sporters of mensen die in representatieve functies werken, maar bij mensen die onder hoge druk besluiten moeten nemen.

Ik hou u zoals gewoonlijk op de hoogte.

TU/e

Bij de Technische Universiteit Eindhoven start weer een nieuw TIP traject.  Ik geef het samen met Daan van der Weele. We hebben  een grote groep. Altijd weer spannend.

Talenten trajecten

Het afronden van de talenten trajecten van vorig jaar en het opstarten van de nieuwe groepen wisselen elkaar af.  Dit jaar is er zelfs een groep leidinggevenden bij. Als er beweging in een organisatie moet komen werkt het versnellend als de leiding zélf in beweging komt.

Tap2Top

Bij deze stichting voor meervoudige talenten ligt dit jaar de grootste nadruk op het creëren van meerwaarde, zowel voor de talenten als voor de organisatie.

Het tweede festival staat alweer gepland en zal in het najaar plaatsvinden.

Sport

Hoewel de atleten uit mijn sportgroep niet trainen voor de Nederlandse indoorkampioenschappen zijn er toch als tussenstap interessante prestaties geleverd. We hebben een kampioen van een sprinter van 17 jaar en komen daardoor nog dichterbij de Nederlandse sprinttop.

Er is veel geleerd door een aantal atleten. Denken ‘ik ga pieken’ werkt niet. Maar ja, wat doe je dan? Bedenken dat plezier en genieten een belangrijke voorwaarde zijn om te pieken. En weten dat mentaal gedrag doorslaggevend is om te presteren Werk aan de winkel.

Hartelijke groet,

 

Els