Terug naar home  
header_weblog.jpg
de-som-spreuk.gif
Kein bijpraten maart 2019

Summary

 

Ik kreeg een uitnodiging van Harry Starren voor een bijzondere workshop met kunstenaars. Harry is de oud-directeur van de Baak. Helaas kon ik op die dag niet. Ik wilde Harry graag persoonlijk bedanken voor de uitnodiging. Tijdens het telefonisch bijpraten over die workshop, vertelde ik hem dat ik over mijn werkwijze een documentaire wil laten maken. Harry vertelde mij dat voor het maken van een documentaire ik  eerst een ‘summary’ moest maken. Hij gaat in het najaar samen met mij naar de internationale documentaire school. Wat mij verraste was zijn uitspraak: “Jij werkt al zo lang op deze manier. Je ziet de mens als heel.”

 

 

Mandela dag 2019

 

Dit jaar komt op 18 juli de verjaardag van Mandela met daarin 67 verhalen gebundeld in een boekvorm uit. De opbrengsten worden besteedt aan ontwikkelingsprojecten voor kinderen in Zuid-Afrika. Mijn bijdrage kunt u lezen op mijn site www.elsnoorduyn.nl en het ‘Meer dan buren’, te vinden onder het kopje ‘Weblog’.

 

 

Sport

 

Op 8 maart had ik een mentale training voor mijn sportgroep geregeld bij  de mariniers op de Van Ghent kazerne in Rotterdam. Bij binnenkomst werd de Nederlandse vlag gehesen. Het respect voor het vaderland is niet iets wat je elke dag tegenkomt en maakte indruk op hen.

 

De atleten kenden het programma niet. Daar begint het gedoe al. Niets weten en dan vertrouwen op jezelf! Het programma was veel fysiek, samenwerken en leidinggeven.

 

Tot slot kwam de vraag: “Wat kunnen jullie meenemen naar jullie wedstrijden?”. Leren accepteren, je kunt meer dan je denkt/weet, leidinggeven en elkaar anders zien. Doorzetten, humor hielp ook nu weer.

 

Als tegenprestatie gaan wij de sportinstructeurs van de Van Ghent kazerne in september een topsporttraining laten ervaren.

 

 

TAP2 TOP

 

De tijdelijke link van de website is klaar; neem vast een kijkje: www.tap2topv2jimdosite.com. In de komende weken worden wij ook meer zichtbaar op social media.

 

TAP2TOP is er voor organisaties of sectoren die worstelen met complexe vraagstukken, die met de huidige manier van werken (nog) niet succesvol zijn opgelost. TAP2TOP gelooft dat hiervoor mensen met een meervoudig talent nodig zijn, iemand die niet in hokjes denkt of de gebaande paden bewandelt. Interesse gewekt als kandidaat of opdrachtgever? Neem contact op.

 

 

KriDaTie

 

Mike werkt voor ASML. Het belangrijkste doel is dat nieuwe medewerkers een effectieve en fantastische onboarding-reis ervaren. Hierdoor kunnen ze efficiënt aan de slag en ervaren ze ASML als een prettig ‘thuis’. Dit geeft een warm welkom bij hun collega’s en hun nieuwe organisatie. Een succesvolle voorwaarde voor iedereen.

 

Het programma kent drie fasen:

 

1. Kijken naar behoeften, oplossen van directe problemen.

 

2. Introduceren en toepassen van Onboarding-proces dat aan de behoeften voldoet

 

3. Innovatieve methoden introduceren en toepassen.