Terug naar home  
header_weblog.jpg
de-som-spreuk.gif
Even klein bijpraten februari 2020

Tap2Top


Het is altijd spannend als je iets nieuws begint waarvan jij denkt dat het een meerwaarde heeft voor organisaties. Organisaties  die zich bezig houden met complexe vraagstukken. Een meervoudig talent kijkt breed en als die breedheid ontwikkelt wordt kan hij/zij een belangrijke rol spelen bij het anders kijken naar complexe vraagstellingen.

De eerste kandidaat heeft zicht gemeld.


Dommel


Het waterschap heeft gekozen voor een  andere vorm van leren door een vraagstuk aan te pakken en dat breed te onderzoeken. De medewerkers van het Waterschap De Dommel laten zich uitdagen en hebben de moed om

te experimenteren en ervaringen op te doen. Binnen dit traject start ik het

vermogen op, om de organisatie zich bewust te maken van andere vormen van leren en onderzoeken. De medewerkers van het Waterschap laten zich uitdagen en hebben de moed om te experimenteren en ervaringen op te doen.

Het vraagstuk is:

Micro plastics in water.


You tube fimpjes


Onderstaand thema’s heb ik afzonderlijk onderzocht en in trajecten uitgeprobeerd en ontwikkelt. Bijna vanzelfsprekend in verschillende omgevingen en situaties. Ik werk met deze onderwerpen, waarbij ik niet chronologisch werk of lineair. De kunst is om goed getimed te weten waar individuen, groepen en organisaties behoeften aan hebben in situaties die in beweging of veranderd moeten worden. Deze thema’s worden verfilmd in You tube filmpjes. Begeleiding van dit project is mede in handen van Harry Starren, Johan Timmers en Simon Spierings.

Thema’s zijn:

  • Game en play ( play in een game is zeer interessant)
  • lichtheid  Je kunt zien als de mensen op een bepaalde manier bewegen)
  • snelheid ( kan ook een middel zijn)
  • zintuigen
  • taal (  Zoals kunst, poëzie analogieën metaforen, beeldende, synoniemen) taal is voor mij een ingang
  • brede intelligentie
  • gevoel ( emoties)
  • fysiek ( intelligentie systeem van motorische leren en ontwikkelen) hier hoort ook aandacht bij.
  • Dynamisch evenwicht

DDR, mijn verhaal


Geen boek maar een sobere voorstelling, Ik heb tien hoofdstukken geschreven. Niet alleen over mijn sportervaringen maar ook beschouwend (subjectief) te kijken wat er toen in de politiek speelde. De hoofdstukken zijn een ruwe diamant hoor ik regelmatig. Ik kies echter voor de vorm van een  sobere voorstelling . Hierbij word ik professioneel ondersteunt door Ton de Kort  (TDK),  De interviewer, Nienke Dijkstra, regiseuse  (doe eens een wad) en Simon Spierings die zorgt voor de beelden.

Wanneer ? begin oktober. U hoort van mij.

Sport, dit keer het laatste kopje in even klein bijpraten

Ineens heb je een American footballer die na een half jaar trainen  op een 60 meter een snelle tijd loopt. Iedereen verbaast behalve wij .