Terug naar home  
header_weblog.jpg
de-som-spreuk.gif
Even Klein bijpraten mei 2020

 

QRT Team ( Quick Response Team)

Een kerngroep binnen de veiligheidsregio Rotterdam –Rijnmond heeft de afgelopen twee jaar de basis gelegd voor het specialisme QRT Team. Ik ben gevraagd om, samen met deze groep en de teamleden, de vervolgstappen te maken. Doel is om op 1 januari operationeel te zijn. Iedereen van het QRT team  is op  hoge kwaliteit  ontwikkeld.

Dat betekent dat er een rode draad in opleiden is gemaakt, dat er onderzoek gedaan wordt: fysiek en op ontwikkeling van de individuele teamleden en het team zelf.  Wat zij moeten kunnen is zelfstandig functioneren in een lastige en complexe situatie. Mooie mensen om mee te werken.


Sport

Na 7 weken via Whatsapp training gegeven te hebben en met velen wekelijks   contact te hebben gezocht, zag ik mijn sporters afgelopen dinsdag voor het eerst weer in levende lijve. Er zijn van die momenten dat je sprakeloos bent. Wat was er goed en op hoge kwaliteit getraind! Elke atleet was zo vooruit gegaan.  Er was maar één gevoel voor en dat is TROTS.  Ik heb dit in de groepsapp van de atleten geplaatst. Met de opmerking dat het vast wel weer  lang zal duren voordat ik dat wéér zeg.  Een van de reactie was: , ‘Dan koester ik het nog voor zolang het kan!’

Voor GET IT Together was ik gevraag om voor hun summit - Kom met een voorsprong de crisis uit -  een verhaal te vertellen.  Mijn thema was: ondernemers lef.

Het belangrijkste voor mij is:, als het even niet mee zit, gebruik dan je talenten! Soms is het handig als je  je die anders vormgeeft. Laat je niet beïnvloeden door zaken die er niet toe doen. En zoals in de sportwereld:  kijk over de finish heen. Breed en verder wegkijken, vaak letterlijk,  helpt met anders naar de dagelijkse gang van zaken  te kijken.  Ik werd er zelf een beetje ondeugend van!


Subsidieaanvraag

Dit jaar in februari, heb ik in mijn gemeente, Utrechtse Heuvelrug, de prijs uitgereikt voor het beste vrouwelijke topsporttalent. Tja en dan bedenk je je dat je eigenlijk niets met jongeren doet in je eigen gemeente. Dus ben ik in gesprek gegaan met de wethouder en heb haar verteld dat ik een subsidie aan ga vragen. Dan gaat het spel beginnen. De eerste vraag die ik hoor van de participanten is:  wat heb ik er als organisatie aan? Maar het gaat over jongeren! Dus ik leg dat vriendelijk uit. Nu samen schrijven met de jongeren. De inhoud maken zij.  Dat is net even anders. En dan hopen dat wij de subsidie krijgen.


Mentaal gedrag bij sporters, leren patronen te doorbreken

Er zijn van die perioden dat sporters bedacht hebben dat zij hun lichaam volgens hun denkstijl kunnen laten presteren Laat dat nu niet zo werken.  Ondertussen is er een vast stramien ontwikkeld. Nu kun je wel het gesprek aangaan, maar veel slimmer is om dingen te doen die ogenschijnlijk vreemd/raar zijn. De kunst is om hen in verwarring te brengen door het lichaam anders te gebruiken. Dat lichaam weet zelf heel goed wat het kan. De kop is echter zo dominant in denken en oordelen over jezelf, dat het lichaam daardoor weigerachtig is om te bewegen. Na vier maanden de atlete, een keer per week  in verwarring te laten trainen, kreeg ik het volgende  berichtje: ‘Was een goede training, Els. Heb je warming- up suggesties opgevolgd en blij gelopen.’ Dan  vallen blessures weg, wordt er licht en snel gelopen. En dan de opmerking van de atleet: ik wist niet dat ik al zo snel was! TJA , uit, jezelf opgelegde patronen stappen brengt plezier, lol, blijheid én prestaties.

Hartelijke groet,

Els