Terug naar home  
header_weblog.jpg
de-som-spreuk.gif
Even klein bijpraten september 2021

tap2top

ManpowerGroup
In een ochtend met groep trainees, op weg naar een hoge leidinggevenden functie, spel gespeeld. Metaforen  gebruik ik regelmatig. Je kunt zo mensen helpen deze herkenbare kennis meenemen naar een omgeving die je of minder kent of totaal onbekend is. Deze werkvorm doet wel een bijzonder  appèl aan deze jonge mensen.


Heel bijzonder om te zien hoeveel kennis zij er uit haalden om zelf weer verder te kunnen.

 

Een paar opmerkingen: grappig hoe ik regels kopieer en meeneem naar een volgende situaties. Ik kan ook nee zegen tegen regels.

 

Ik interview twee uit deze groep voor het interview voor het boek van Jos Kessels. Dat wordt vervolgd.


Directeuren
Ik ben nieuwsgierig!

 

Dat betekent dat ik langs  ga bij een aantal directeuren, om hen te interviewen. Thema is hoe managen zij hun aanwezige talent, hoe kunnen ze zich profileren om schaars jong talent aan te trekken en hoe kunnen ze ervoor zorgen dat het aanwezige talent toekomstbestendig is?

 

Daar maak een rapport /verslag .

 

Als je denkt dat is iets voor mij ,hoor ik het graag.

 

Podcast
Een bijzondere moment. Samen met Harry op bezoek bij Maarten Goedemé. Hierbij het resultaat. Gewoon luisteren doet je weer anders denken!

https://vimeopro.com/promotime/tap2top

 

Sport
En ineens wordt het menens. Zij  zette zichzelf dit jaar op de Nederlandse sportkaart. Iedereen keek met verwondering en verbazing dat zij zo snel liep. Haar oude bondscoach kwam ons feliciteren en met diep ontzag en respect in zijn stem zei hij dat hij onder de indruk was wat wij gedaan hebben. Ik train haar samen met een andere wereldcoach. Echt samenwerken is zo mooi.

 

Nu heeft zij de vraag gesteld, ik wil naar wereld niveau. Wij stelden direct de vraag denk je dat wij aan je vraag kunnen voldoen?

 

Antwoord: volmondig JA!

 

Dat betekent dat wij met zijn allen een grote stap op heel vlakken moet maken. Zoals: Nieuwe kennis opzoeken en begrijpen of dit relevant is voor ons. Planningen die kloppen. Er is al een kleine groep atleten die met haar regelmatig meetraint. Uitzoeken van een wedstrijd manager. Ik weet zeker, zoals het nu er uit ziet dat het haar gaat lukken. Maar je weet nooit wat er onder weg gebeurt!

 

Hartelijke groet,

 

Els