Terug naar home  
header_weblog.jpg
de-som-spreuk.gif
Even klein bijpraten juni 2022

 

Tap2top

Op 1 november wordt het event Zakelijk Spelen gehouden. De locatie is prachtig: de Grote Kerk in Wageniningen (www.grotekerkwageningen.nl). Het is spannend om te zien dat losse onderdelen tot één geheel samengroeien. De opening doet Leen Paape. Wat ben ik blij dat hij dit wil doen. Leen ziet het belang van meervoudig ontwikkelen voor studenten en voor organisaties in.

Het is fijn dat het zichtbaar wordt, dat men niet meer vanuit een dominant talent wil kijken. Meer en meer worden meervoudige talenten ingezet bij complexe problemen. Iedereen die een workshop verzorgt is bekend met de thema’s. Alle workshops kennen een actief karakter. Daarbij is spel uiteraard een belangrijk thema. Zo heb ik een bekende danser en choreograaf gevonden, die  beweging, ritme en waarnemen gaat invullen. Daarnaast gaat een bekende Belgische dichter de taalworkshop verzorgen.

Nieuwsgierig geworden? Vanaf half juni kun je je aanmelden!

Sport 
Het wedstrijdseizoen is begonnen. Dat betekent dat je eigenlijk eerst 2 wedstrijden moet hebben gedaan, voordat je écht kunt presteren. Presteren bouw je op in de praktijk. Elke wedstrijd krijgt een belangrijk aandachtspunt, dat haalbaar is en zichtbaar maakt dat je je doel kunt halen. De spanning bouwt zich dan ook op. Het moet duidelijk worden  of de sporter in staat is om met deze stappen het succes te halen.  Wat doe ik? Niet zoveel!  Puntjes op de i zetten en vooral veel vertrouwen geven, door weinig te zeggen en te doen. Wel ijzersterke wedstrij voorbereidende schema’s maken en elke interventie die nodig mocht zijn moet goed getimed zijn en kloppen!

Mt HR 
De eerste dag is geweest. Veel ervaringen aangereikt waarin er volop momenten en mogelijkheden zijn geweest om elkaar steeds beter te leren kennen.  Een kwaliteitscriterium voor mij is om aan het eind van de dag energievolle mensen weg te zien gaan.

Talent
Er is een opname met Maarten Goedemé gemaakt in de studio’s van Shaggy. Ik heb twee sporters geïnterviewd met de vraag: wat is nu een talent? Zij zijn alle twee meervoudig. Allebei willen zij ook presteren op wereldniveau.  Flitsen van deze gesprekken zet ik op LinkedIn.  De hele interviews zijn op het event te beluisteren.  

Nieuwe samenwerking

Er is een mooie samenwerking ontstaan mij en Joriene Beks van psychologische veiligheid.  Wij gaan samen een ochtend invullen voor een Belgisch bedrijf. Daarin vervlechten we onze kennis en ervaringen.