Terug naar home  
header_weblog.jpg
de-som-spreuk.gif
Intuïtief sporten (3)
Geschreven door Administrator   
zaterdag 18 december 2010 00:46
Stap voor stap brengt op gevoel trainen de atlete naar wereld jeugd niveau. Maar dan is het juist nodig om de intuïtie en instincten op een hoger niveau te krijgen. Dus voor een wedstrijd in het buitenland twee dingen gedaan die een appèl deden op iets heel basics. Gevoel van het autorijden in een bocht meenemen naar het bocht lopen van het hoogspringen. Als je zo rijdt als je de bocht bij hoogspringen loopt, dan vliegt de auto de bocht uit! Maar zelfs na het behalen van het felbegeerde rijbewijs was het gevoel dat bij bochtrijden hoort niet krachtig genoeg om op een wedstrijd de bocht zo te lopen dat zij hoger kwam.

Toen schoot mij ineens een kinderspelletje te binnen. Het tekenen van de maan op je rug met daarbij de fantastische woorden;” de maan is rond, de maan is rond”. Ik vroeg haar om op mijn rug de aanloop te tekenen die goed aanvoelde. In een keer tekende zij die. Ik voelde direct dat het “de Aanloop “ was die zij elke keer weer opnieuw zou kunnen lopen. Dus zat het gevoel wel ergens in haar lichaam! Toen ging ik op haar rug tekenen, de eerste keer expres fout om te kijken of haar gevoel “scherp” was. En ja hoor elke keer kreeg ik “nee”. Bij de derde keer was het volmondig JA.

Afgelopen weekend heeft zij inderdaad veel hoger gesprongen en daarmee de limiet van de Wereld Jeugdkampioenschappen gehaald. Maar het effect van dit (eurythmic) kan nog veel effectiever omgezet worden in de praktijk. Dat worden weer spannende trainingen!