Terug naar home  
header_weblog.jpg
de-som-spreuk.gif
Klein bijpraten Juni 2011

Juni 2011

Werkplein Leeuwarden heeft mij gevraagd mee te denken over de manier waarop je jongeren kunt selecteren voor een werk- en leertraject en na de selectie de groep jongeren voorbereidt op hun jaar werken en leren. Verrassend is dan voor iedereen dat ik zeg, dat wij dat samen met de jongeren gaan doen. Hoe kun je nu voor iemand iets bedenken als het zelf doen en ervaring op doen het belangrijkst zijn? En dat begeleid je. Dan staat er niet veel op papier alleen de resultaten. En die haal je dan ook. Van dit soort opdrachten word ik helemaal tintelend.

Talentscouting

Een bedrijf wil een proef doen met een live- intake. Met alle testen die er zijn is deze vorm nog niet uitgeprobeerd. De organisatie wil erachter komen of er met een gesprek meer zichtbaar wordt van de talenten van hun medewerkers dan met de normale testen. Deze scouting vindt plaats in een gesprek met mij. Dit gesprek wordt vastgelegd in een verslag. Deze test heeft net plaatsgevonden en de evaluatie van deze vorm van scouting moet nog plaatsvinden. Wordt vervolgd!

KriDaTie JongTalenttrofee

Ken je een vrouw, maximaal 30 jaar oud en onderweg naar de top? Een met ambitie? Dan is het een kandidate voor de KriDaTie Jongtalent trofee. Kijk op de sitewww.kridatie.nl. De trofee zal uitgereikt worden op de eerste Women’s Conference Europe op 23 november in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

Sport

Je hebt atleten die maanden intensief bezig zijn om een heel klein beetje progressie te boeken. Mijn hinkstapspringster Brenda heeft vorige week in Turkije tijdens de EK voor B-teams, haar eigen record verpulvert met 50 centimeter. Het bijzondere is dat wij zes maanden lang nooit het hinkstappen zelf getraind hebben. Ga dat maar eens uitleggen.

Randstad is  sponsor van onze club geworden omdat helder is dat de sportclub een opleidingsinstituut is. Dat delen wij het ontwikkelen van mensen

Ik wens jullie allemaal een” geniet” vakantie toe met veel rust en sprankelende gedachten,.tot in september.

Els